Fa gyerekjáték - kockák és golyók
2016. szeptember 28. írta: ToyaHSW

Fa gyerekjáték - kockák és golyók

b5cbd50552771ab132a97cf105bc7ecb.jpg

Hasonló játékot már mutattunk be nektek az oldalon, azonban ezúttal egy új változatával szeretnénk megismertetni benneteket.
Az új változat nagy előnye, hogy nem szóródnak szét a kockák és bátran a gyerek kezébe adhatjátok. Az elkészítéshez szükség lesz két nagyobb méretű fa golyóra, három darab 40 mm-es fa kockára, egy menetes szárra, egy fúróra, menetfúróra, egy filctollra (igény/lehetőség/elképzelés szerint esetleg többre is) és némi kézügyességre.

Első lépésben a fa kockák közepét fúrjuk át 5 mm-es fúróval. Ezt követően a golyókba is készítünk furatokat 3,5 mm-es fúróval, de itt figyelünk arra, hogy ne fúrjuk át a golyókat!
Ha ezzel elkészültünk, akkor a golyókba menetet vágunk a menetfúró segítségével és az egyik golyóba betekerjük a menetes szárat (ha biztosra szeretnénk menni, egy kevés ragasztóval rögzíthetjük is).
A következő lépésben a három kockát felfűzzük a menetes szárunkra. Ezt egy kis matek követi, ugyanis a menetes szárnak olyan hosszúnak kell lennie, hogy a másik oldalt is le tudjuk zárni a golyóval.
Ha levágtunk a szárat, akkor feltekerjük a másik golyót is, amit szintén egy kevés ragasztóval rögzítünk.

Ezzel lényegében el is készült a forgatható gyerekjátékunk, aminek oldalaira már csak mókás figurákat kell rajzolnunk (festhetjük is akár, kedvünk szerint). A gyerek pedig tetszés szerint tudja forgatni és összeállítani a szerinte legviccesebb emberkéket vagy formákat. (fejlesztői oldalról is lehetne írni a hasznosságáról - formák, alakok felismerése, sorminta, stb. -, de ezen az oldalon maradjunk most a játék kategóriában :) )

Ha egyszerűsíteni szeretnénk esetleg a dolgot, akkor elhagyhatjuk a menetes szárat és a két golyót, ekkor megfelelő méretű (kisebb vagy nagyobb, fonalhoz illeszkedő) furatokat készítve felfűzhetjük a kockákat spárgára, kötélre, szalagra - ekkor azonban kevésbé lesz tartós a "kép".

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása