Házszám egyszerűen és különlegesen
2016. október 12. írta: ToyaHSW

Házszám egyszerűen és különlegesen

house-number-1.jpg

Házszámot természetesen vásárolhattok az erre szakosodott boltokban, esetleg felpingálhatjátok magatok is, de akár teljesen egyedi megoldást is választhattok.
Nem lesz szükség másra, mint számítógépre, nyomtatóra, csavarokra vagy szögekre, egy fúróra és egy különlegesebb formájú szélezetlen darab fára.

Első lépésben a számokat kell elkészítenünk egyesével külön papírra. Ehhez érdemes egy szövegszerkesztő programot segítségül hívni vagy egy rajzoló programot.
A csavar vagy szög fejét fogjuk alapul venni és ez lesz a legfontosabb méret.  A szerkesztőbe O betűket írunk, amelyek a csavarok vagy szögek fejét jelzi majd és ezek segítségével alkotjuk meg a házszámot.
Ha elkészültünk a számokkal, akkor kinyomtatjuk azokat és a darab fára fogatjuk cellux segítségével. Egy szög felhasználásával az O betűk közepére pontokat ütünk. Ide kerülnek majd a csavaroknak a furatok. Ha mindent bepontoztunk, akkor eltávolíthatjuk a papírunkat és kézbe vehetjük a fúrót - természetesen a szöges megoldás esetében a pontozást követően nem fúrunk, csak kalapálunk :)
Érdemes olyan fúrót választanunk méretben, ami megegyezik a csavarunk magátmérőjével - ezt egy tolómérővel egyszerűen megmérhetjük.

Érdemes állványos fúrógépet használni vagy különösen figyelni a derékszögekre, mert ez később fontos lesz!

Ha elkészültek a furatok, akkor már csak a csavarokat kell betekernünk. Oda kell figyelnünk, hogy minden csavarunk egyforma mélységig legyen betekerve, másképp nagyon csúnya lesz az elkészült számunk.

Ezt követően még egy lakkozás nem fog ártani, ezzel a fát is konzerváljátok, de a csavaroknak sem árt majd.

A száradást követően máris felkerülhet a ház oldalára az otthon elkészített számunk, amit ismét összehoztunk kb. egy ezresből.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása