Fekete macska tökből Halloweenre
2016. október 22. írta: ToyaHSW

Fekete macska tökből Halloweenre

hallocat.jpg

Ha otthon nálatok hagyomány a tökfaragás Halloweenre, azonban már kicsit unod a rémisztő fejeket, akkor érdemes a most bemutatásra kerülő fekete macskára is figyelmet fordítanod.
Nem lesz szükség az elkészítéshez másra mint néhány egészen kicsi és kicsi kerekebb formájú és néhány nagyobb hosszúkás formájú tökre, egy már darab hurkapálcára, fekete kartonpapírra és egy kevés fekete festékre és az elmaradhatatlan mécsesre.

Első lépésben a macskánk testét alakítjuk ki, amihez a hosszúkás tököt és az egészen apró tököket használjuk majd fel.
Az aprócska tökökből elkészítjük a cicánk lábait, amit hurkapálcával rögzítünk a nagy tök alsó részéhez. Elég két kicsike tököt használnunk, azonban érdemes kipróbálnunk, hogy valóban megáll-e a hosszúkás tökünk így stabilan.
Ha sikerült eltalálnunk a megfelelő pozíciót, akkor a kicsit nagyobb kerek tököt vesszük most kezelésbe,.
Elsőként megrajzoljuk a tök alsó részét levágjuk és eltávolítjuk a felesleges belső részt.
Ezt követően megrajzoljuk a macskánk szemeit és szintén kivágjuk a tököt. A kartonpapírból két darab háromszöget vágunk ki, amit a felső részre ragasztunk - ez lesz majd a cicánk füle.
A következő lépésben a cicánk testébe hurkapálcákat szúrunk 4-5 darabot úgy, hogy kör formát adjanak. Ezek a pálcák tartják majd a mécsesünket és a macska fejét, hogy ne essen le.

A cicánk minden elemét feketére festjük, aminek köszönhetően az elkészült művünk nagyon jól mutat majd este.
A száradást követően berakjuk a mécsesünket a hurkapálcák közé és meggyújtjuk azt, végül a fejet is a helyére illesztjük.

Ezt követően nincs más dolgunk mint várni a cukorkáért érkező gyerekeket, akiknek egészen biztosan elnyeri majd a tetszését az ajtó elé kihelyezett fekete macskánk.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása