Star Wars R2D2 szemetes kuka
2016. október 27. írta: ToyaHSW

Star Wars R2D2 szemetes kuka

20071218r2d25.jpg

Ha a gyerek kedveli a Star Wars világát, akkor érdemes elgondolkodnotok rajta, hogy egy saját készítésű egyedi szemetessel dobjátok fel a szobáját.
Biztosan örömmel használja majd, mivel nincs is nagyobb öröm a gyerek számára mint R2D2-ba dobálni a felesleges papírokat és kacatokat.

Az elkészítés rendkívül egyszerű és az anyagigény sem túl veszélyes. Első lépésben a megfelelő szemetest kell kiválasztanunk.
Érdemes hengeres és félgömb felsőrésszel gyártott változatot választanunk, mivel ez hasonlít formára leginkább az apró robotra (pl. ez vagy ez).

Innentől kezdve már csak festékekre, maszkolószalagra és egy kis türelemre van szükségünk.
Ha nem fehér a kukánk, akkor elsőként a robotunk alapszínét kell felvinni a szemetesünkre, amihez érdemes fehér és ezüst színű spray festéket választanunk. A kuka felső részét ezüst színűre, míg a testét fehérre fessétek le.
Ennek a rétegnek a száradását követően jöhetnek a minták, amelyek elkészítéséhez fekete, piros és kék festékre lesz szükségünk, valamint maszkoló szalagra és vékonyabb fekete filcre, amit nem lehet letörölni vagy lemosni.

A minta elkészítéséhez kiváló segítségeket találhattok az interneten, de egy jobb mintát én is mellékelek a képek között a bejegyzés mellé.
Elsőként minden vonalat ceruzával rajzoljatok meg, majd amikor kialakult az apró robot, akkor váltsatok át filctollra. A körvonalak megrajzolását a maszkolás követi, ami után a színeket is felhordhatjátok a kukára.

A száradást követően már nincs is más dolgunk, mint egy védő lakkréteg felvitele után a gyerek szobájába állítani a kis robotunkat.
Garantált lesz a siker a haverok előtt.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása