Karácsonyi figurák virágcserépből
2016. november 14. írta: ToyaHSW

Karácsonyi figurák virágcserépből

clay-pot-christmas-ornaments-1-1.jpg

Egészen biztosan mindenkinél akad otthon egy-két kisebb virágcserép. Ha találtok otthon ilyet, akkor néhány hungarocell labda, egy kevés festés és némi felesleges anyagdarab segítségével szenzációs dekorációkat készíthettek.

Első lépésben el kell döntenünk, hogy hungarocell fejjel (vagy a cserép méretéhez illő fagolyóval) szeretnénk elkészíteni a figuránkat vagy pedig csupán a cserép felhasználásával készítünk díszeket.
Ha a hungarocelles/fagyolyós megoldást választjuk, akkor először azt rögzítsük a cserepünk aljához. Ezt követően az alapszín felvitele következik, ami a kiválasztott figurának megfelelően lehet fekete (pingvin), fehér (hóember, angyal) vagy piros (télapó). 
Az alapszín megszáradását követően következhet a festékkel való dekorálás, amihez akril festéket érdemes használni. A kívánt színeket bármelyik kreatív boltban megvásárolhatjátok.

A dekoráció festés részével elkészültünk. A száradást követően már csak az egyéb apró részletek kidolgozása van hátra. Ehhez otthon található anyagdarabokat, kartonpapírt, valamint szintén a kreatív boltokban megvásárolható babahajat használjuk fel (ragasztópisztollyal rögzítjük).

Ezzel el is készültünk az egyedi figuráinkkal, amivel egy kis karácsonyi hangulatot lophatunk a szobákba.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása