Karkötő spatulából
2016. november 17. írta: ToyaHSW

Karkötő spatulából

dscn3566.JPG

Spatulából már készítettünk klassz dolgokat, de most a bizsukat kedvelő hölgyeknek szeretnék egy igazán egyszerűen elkészíthető kiegészítőt ajánlani.
Ezúttal karkötőt gyártunk majd a falapocskákból.

Első lépésben a megfelelő spatulákat választjuk ki. A karkötőhöz érdemes a nagyobb és hosszabb változatot keresnünk, ami biztosan átéri majd a csuklónkat.
Ha találtuk ilyet, akkor áztassuk vízbe azokat legalább 24 órára. Van aki forrásban lévő vizet javasol és ebben 15 perces áztatást, így érdemes azt a megoldást választanunk, amelyik inkább beválik.
Ha kellően hajlákonynak érezzük a spatulánkat, akkor érdemes egy csukló mérethez hasonló poharat keresnünk, majd a falapot óvatosan megpróbálni ívesre hajlítani. Ha kellően meghajtottuk a spatulát, akkor próbáljuk a pohárba beilleszteni úgy, hogy a belső falhoz simuljon. Ha sikerrel jártunk, akkor 12-24 órát hagyjuk száradni a fánkat.

A száradást követően kivehetjük azt a pohárból. Már biztosan megőrzi a formáját, így következhet a dekoráció. Ehhez használhatunk festéket, lakkot, csillogó köveket, csomagolópapírt vagy fonalat és decoupage ragasztót, de ha a természetesség hívei vagyunk, akár lazúrral is átkenhetjük.
A dekorálást követően érdemes egy vékony réteg decoupage ragasztólakkal rögzítenünk a felületen a mintáinkat.

A száradást követően máris hordhatjuk az otthon készített teljesen egyedi kiegészítőnket.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása