Dekoráció fára vagy a fa alá zsírkrétából
2016. december 20. írta: ToyaHSW

Dekoráció fára vagy a fa alá zsírkrétából

b97fe609531a611e0b8bae218e1c7d0e.jpg

Egy újabb klassz dekorációt szeretnék megosztani veletek, amivel otthon a fát is feldobhatjátok, de akár egy tálban a fa alatt is helyet szoríthattok neki, sőt akár a gyerek által készített ajándékként is sikeres lehet.
Nincs szükség az elkészítéshez semmi másra, mint néhány kidobásra ítélt zsírkrétára, egy karácsonyi szilikonos sütőformára (ezt pár száz forintért beszerezhetitek), szalagra és tűre ha fára szeretnétek rakni az elkészült díszt vagy celofánra, ha ajándékba szánjátok azt.

Első lépésben a szilikonformába rakjunk zsírkréta darabokat. Érdemes több színt rakni egy formába, akkor szép színes dekorációkat kapunk majd (4-5 darab 2-3 cm-es darab kréta elég a forma nagyságától függően).
Ha elkészültünk és minden formában van már zsírkréta, akkor rakjuk be a formát a sütőbe. Ne feledjétek, hogy nem megsütni, csak megolvasztani akarjuk a krétákat, így érdemes a hőfokot is alacsonyra beállítani.
Ha minden kréta megolvadt és a formákban egyenletesen terül el a massza, akkor vegyük ki a sütőből azt és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
A szilárdulást követően vegyük ki a kész díszeket a formákból.

Ha ajándékba szánjuk, akkor csomagoljuk celofánba azokat. Ha dekorációnak akarjuk használni, akkor egy tálkába ideális helye lesz a fa alatt.
Ha pedig dísznek szánjuk, akkor egy meleg tűvel fúrjunk rá egy lyukat, ahova szalagot fűzhetünk és így rakhatjuk a fára.

Nagyon szép és különleges dekoráció vagy ajándék, amivel egészen biztosan örömet okozhatnak a gyerekek a nagyszülőknek.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása