Persely kicsiknek és nagyonknak
2017. január 09. írta: ToyaHSW

Persely kicsiknek és nagyonknak

jozieb_235003_1368744612.jpg

Ha szeretnénk, hogy a gyerekünk spóroljon, akkor érdemes egy hangulatos perselyt is készítenünk, megkönnyítve az egyébként néha nem is olyan egyszerű folyamatot.

Ehhez persze ezúttal sincs szükség másra, mint egy kis kézügyességre és a megfelelő üres dobozra (no és persze egy reális célkitűzésre :) ).


Első lépésben érdemes a megfelelő dobozt kell kiválasztanunk. Erre a célra kiválóan alkalmasak a műanyag fedéllel ellátott kakaós, cappuccinós dobozok, de akár átlátszó puha műanyagból készült dobozt is használhatunk.

Első lépésben vágjuk ki (pl. sniccerrel) a pénzbedobó nyílást, ami meghatározza a doboz pozícióját is. Fontos, hogy ez mind a papír-, mind a fémpénz számára megfelelő méretű legyen.

Ezt követően jöhet a dekorálás.
Festhetjük, vagy akár egyedi csajos vagy fiús díszítéssel is elláthatjuk a dobozt. Ha tudjuk, hogy mire is gyűjt gyermekünk, akkor dekorációként a hőn áhított játék/kütyü/stb. képét is rárakhatunk. Érdemes vagy decoupage lakkal átkenni vagy öntapadós tapétával/füzetborítóval védenünk a külső borítást. 

Ha az átlátszó oldalú dobozunk van, ez esetében belülről ragasszuk a hátlapra a képet, így folyamatosan látható lesz a cél is.

Egyedi dekoráció esetében előkerülhetnek a maradék flitterek, strasszok, zseniliadrótok, scrapebook kiegészítők, maradék színes kartonok, formalyukasztók, glitteres ragasztók, stb. is. 

Fentiek mellett (kakaós, cappuccinos doboz) remekül használhatóak ilyen célra a kozmetikai csomagok dobozai is (főként, ha "ablakos" darabról van szó).

Természetesen felnőttként is használhatunk ilyen perselyt, ha mondjuk például egy párizsi útra spórolunk Eiffel tornyos díszítéssel.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása