Szék 200 literes fémhordóból
2017. május 26. írta: ToyaHSW

Szék 200 literes fémhordóból

18622167_1899980993577611_2710460592755683147_n.jpg

Fémhordót manapság nem túl nehéz szerezni. Pár 1000 Ft-os áron az aukciós oldalakon is találhattok, de ha az ipar valamelyik területén dolgozik egy ismerősötök, akkor akár ingyen is hozzájuthattok.
Kb, egy éve megosztottam veletek, hogy miképpen is készíthettek belőle kanapét, így most ezt kiegészítve székeket is ajánlok a már elkészült kanapé mellé.

Ezúttal is a szokásos dolgokra lesz szükségünk. Legfontosabb szerszámunk a sarokcsiszoló lesz vágókoronggal, de ragasztó és gumikéder is elkél majd, valamint néhány akár otthon elkészített párna is kell majd.
Érdemes olyan hordót választani, aminek nem kapcsos és egészben levehető a felső része, hanem csak kiöntő és levegőztető furatok vannak rajta.

Ha megtaláltuk az ideális hordót, akkor kezdődhet is a munka. Ezúttal a hordó alsó részét vágjuk le az oldalsó paláston olyan 2-3 cm-re a hordó aljától. Ennek köszönhetően egy peremes kört kapunk majd, ami a majdani ülőlap lesz.
Érdemes az átmérőt már most lemérni, hogy a család hölgytagjai beszerezhessék vagy elkészíthessék a megfelelő méretű párnát.
A következő lépésben a székünk formáját alakítjuk majd ki. Ennek tervezéséhez filcet vagy maszkoló szalagot érdemes használni. A fent látható kép alapján nem nehéz elkészíteni a formát, amit a vonalak mentén sarokcsiszolóval kivágunk.
Ezt követően a hátlapra egy rést kell vágnunk, amin benyúlva a bútorunkat tudjuk majd mozgatni.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor következhet a sorjázás. Minden elemet gondosan lesorjázunk, mert az éles fém kellemetlen vágásokat ejthet majd rajtunk.

Ha ezzel is elkészültünk, akkor az ülőlapot rögzítjük be a hordóba. Természetesen lehet hegesztéssel is rögzíteni a lapot, de sokkal igényesebb megoldás lesz ha az ülőlap oldalsó palástját és a hordónkat összefúrjuk és csavarokkal rögzítjük.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor lényegében kész a székünk, amin már csak utolsó simítások vannak hátra. A megfelelő színt kiválasztva lefestjük azt, majd a ragasztó segítségével az éles peremeket gumikéderrel fedjük be.

Ez alatt a párna is egészen biztosan elkészült már, így már csak rá kell raknunk azt és élvezni a pihenést a kertben vagy a szobában.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása