Öntsünk gyertyát ajándéknak, dekorációnak
2017. június 10. írta: ToyaHSW

Öntsünk gyertyát ajándéknak, dekorációnak

crayon-13-rows.jpg

A mai napon egy újabb területen próbáljuk ki magunkat, aminek eredményét akár ajándékba is adhatjuk, de akár a lakásunkat is dekorálhatjuk vele.
Ez pedig nem más, mint az egyedileg öntött gyertya. Nem kell megijedni, a műveletek nem bonyolultak, a költségek nem magasak és szórakozásnak sem utolsó.

Az elkészítéshez a következő dolgokra lesz szükségünk:

  • Papírpohár vagy kidobásra ítélt befőttes üveg (a viasz megolvasztásához)
  • Gyertyaviasz (innen érdemes beszereznetek)
  • Kanóc (lehetőleg talpas és figyeljetek a hosszúságra, innen)
  • Zsírkréta
  • Néhány spatula a viasz keveréséhez
  • Megfelelő átlátszó üvegből készült pohár vagy mécsestartó, amibe a gyertyánkat öntjük.
  • Mikrohullámú sütő

Első tanácsom, hogy elég lesz ha fehér viaszt vásároltok. Felesleges költségbe vernetek magatokat a színes viaszokkal, mivel ezeket magunknak állítjuk majd elő.
Elsőként a a papírpoharakba elosztjuk a viaszt. Ezt követően a kívánt színek eléréséhez zsírkrétát rakunk a fehér viasz mellé.

Ha ezzel elkészültünk, akkor rakjuk a mikróba a gyertyaviaszt és melegítsük kb. 1 percig. Ha megolvadt, akkor a spatulával keverjük össze alaposan.
A következő lépés az öntés, aminek első lépéseként a pohár aljára egy kanócot helyezünk, amire ráöntjük az első réteg viaszt. Ennek megszilárdulása után következhet a szín, amihez már akár dönthetjük is a poharat.
Érdemes a megfelelő pozícióban kitámasztani a poharunkat, ugyanis a réteg teljes megkeményedéséig a következő színt nem tudjuk beönteni.
Ha megszilárdult az első szín, akkor jöhet a második, a harmadik, negyedik szín is. Itt már csak a képzeletünk szab határt a színeknek és a formáknak.

Ha elkészültünk, akkor az ajándékba szánt gyertyákat érdemes átlátszó celofánba csomagolni, míg a dekorációs céllal készülteknek megkeresni a megfelelő helyet a lakásban.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása