Geometrikus lámpa saját kezűleg
2017. október 24. írta: ToyaHSW

Geometrikus lámpa saját kezűleg

gemoetric-pendant-light1.jpg

A geometrikus lámpáknak most hatalmas divatja van. Persze ezért nem feltétlenül érdemes horror összegeket fizetni a lakberendezési áruházakban, mivel otthon is elkészíthetitek néhány egyszerű anyag segítségével.
A következő dolgokra lesz szükség:

  • Szívószál
  • Vékony drót
  • Dekorgumi
  • Olló
  • Oldalcsípő fogó
  • Egy megfelelő függeszthető lámpa búra nélkül

Első lépésben érdemes kitalálni milyen formájú lámpát is álmodtatok meg a helyiségbe. Ezt követően egy rajzlapra érdemes a három dimenziós rajzát is elkészíteni a lámpának, valamint a méreteket is pontosan meghatározni.
Ezt követően következhet az alapanyag méretre vágása. A szívószálakat megfelelő méretűre vágjuk az olló segítségével, majd a geometrikus formánk egyes oldalait összeállítjuk a szívószálakból, amely rögzítéséhez a drótot használjuk.
Amint minden oldallal elkészültünk, akkor következhet az összeállítás. A kész oldalak összefogatásához is a drótot használjuk. Ne feledjétek, hogy a foglalatnál kicsit kisebb formát is ki kell alakítanotok, mert ellenkező esetben a "búra" leesik majd a lámpáról.
Már csak egy lépés van hátra. Az összetételekhez dekorgumiból darabokat kell vágnunk, amelyekkel a drótokat takarhatjuk el. Ezt úgy tudjátok a legszebben megoldani, ha a drótok elé a szívószálak belsejébe rakjátok be a gumiból készült kereszt alakú takarókat.

Ha ezzel is megvagytok, akkor lényegében el is készült a geometrikus lámpátok, amit már csak használatba kell venni.
Ízlés szerint festhetitek is azt a lakáshoz illő színre.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása