Kapszulatartó kábelcsatornából
2017. december 27. írta: ToyaHSW

Kapszulatartó kábelcsatornából

1fa496a3a9305aec07396ee979c2281e.jpg

Ha van otthon kapszulás kávéfőződ, akkor Te is biztosan szemeztél már a kapszulatartókkal. Ezek között nagyon sok klassz darab van, azonban az áruk elég riasztó.
A következő napokban néhány otthoni megoldást szeretnék bemutatni nektek, amelyek elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet.

Elsőként a kábelcsatornából készült változatot szeretném bemutatni nektek.
Az elkészítéshez nem kell szerencsére nagy költségbe vernetek magatokat. Szükség lesz kétoldalas ragasztószalagra - lehetőleg az erősebb fajtából és bármelyik barkácsáruházból beszerezhető 10x8-as kábelcsatornára (ennek ára 120 Ft körül alakul 2 m-es szálban).
Ha ezeket beszereztük érdemes eldöntenünk, hogy vízszintes vagy függőleges elrendezést kívánunk használni.
A konyhaszekrények belső ajtajára értelemszerűen a függőleges, míg a konyhaszekrények alsó részére rögzített megoldásnál a vízszintes elrendezés jön szóba.

Első lépésben mérjétek le mekkora helyetek van a kapszulatartónak. Ezt követően a kábelcsatornát szedjétek szét - csak arra a darabra lesz szükség, amelyik egy U alakot formál.
Ezt követően vágjatok megfelelő méretű darabokat a 2 méteres szálból - ehhez használhattok tapétavágót vagy fűrészt is. Ha elkészültek a megfelelő darabok, akkor az U formák egyik szárára rakjatok kétoldalas ragasztószalagot (a rajzon pirossal jelöltem a helyét). 

kapszularajz.jpg

Mérjétek le a kapszulák átmérőjét, majd ennek megfelelően ragasszátok fel a műanyag darabokat a konyhaszekrényetek aljára vagy ajtajára.
Ha a függőleges elrendezést választottátok, akkor feltűnhet, hogy a berakott kapszulák még alul ki tudnak esni. Ennek a problémának a megoldására rövid kábelcsatorna darabokat vágjatok és ragasztószalaggal rögzítsétek ezeket is a kapszulatartó műanyagok alsó része alá.
Ezzel el is készült a teljesen egyedi és hasznos kapszulatartó, amit 1000 Ft alatti áron sikerült elkészíteni.

Ha hasznosnak találtátok ezt az ötletet, akkor ne habozzatok a megvalósítással Ti sem!

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása