Fűszertartó okosan
2018. január 07. írta: ToyaHSW

Fűszertartó okosan

73823280cc3e052557cfe965cb5123fd.jpg

Egészen biztosan nektek is van egy olyan szekrényetek otthon amiben a fűszereket tartjátok. Általában úgy szokott történni, hogy az éppen szükséges fűszer valahol hátul található és sorba ki kell pakolni a szekrény egész tartalmát.
Erre a problémára kínál megoldást a most bemutatásra kerülő ötletünk, amit természetesen Ti is elkészíthettek otthon nagyon egyszerűen.

Nem lesz szükség semmi másra, mint egy ceruzára, egy dekopírfűrészre, egy kis csiszolópapírra és egy megfelelő méretű polcra és négy darab műanyag polctartóra. Ez utóbbit mérés után bármelyik barkácsáruházban beszerezhetjük.
Itthoni mérésem alapján nekünk 41.5 cm széles és 25 cm mély a szekrényünk belső része, így értelemszerűen egy 1.8xc25x80 cm-es polcot néztem a barkácsáruház kínálatában, ami 999 Ft-ba kerül.

Első lépésben a polcunk külső méreteit vágjuk ki és csak ezt követően fogunk majd neki a belső forma kialakításának. A külső méret levágása után érdemes bepróbálnunk a polcot, hogy ne érjenek később kellemetlen meglepetések bennünket.
Ha minden stimmel, akkor következhet a belső kialakítása. Mivel polcunk célja az átláthatóság, így nem teli polcot tervezünk, hanem inkább egy szögletes U betű formát próbáljunk meg kialakítani. A sarkoknál használjunk fúrógépet, míg az egyeneseket dekopírfűrésszel vágjuk ki.
Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak egy kis csiszolás vár ránk, amivel eltávolíthatjuk a felesleges sorját a polcunkról.
Festeni, lakkozni nem érdemes, hiszen a fűszerek nagyon könnyen átveszik a kellemetlen szagokat.

Ezt követően már csak a műanyag polctartókat kell a helyükre illeszteni (általában ezekben a szekrényekben vannak előfúrva furatok), majd ráhelyezhetjük a polcot.
Innentől már nincs más dolgunk mint kialakítani az új rendet a fűszeres szekrényünkben és élvezni annak minden előnyét.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása