Érdekes polc fából
2018. február 13. írta: ToyaHSW

Érdekes polc fából

2b004b5aa28826fe74b242605085f1a3.jpg

Már annyi mindent ajánlottunk elkészítésre fából, hogy egészen biztosan keletkezett otthon bőségesen fa hulladék. Ha eddig nem dobtátok ki ezeket a maradék fa polcokat, akkor egy kiváló és fiatalos ötletet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami mind a nappalit, mind pedig a gyerekek birodalmát feldobhatja.
Az elkészítéshez szükség lesz persze néhány egész polchoz készült fát beszereznünk a barkácsboltok polcairól. Ezen kívül már csak dekopírfűrészre, csiszológépre, egy vésőre, faragasztóra és néhány csavarra van szükségünk.

Első lépésben minden esetben a polcunk keretét kell összeállítanunk. Ha ezzel elkészültünk, akkor jöhet a belső rész megtervezése. Ehhez mindenképpen használjunk papírt és ceruzát, a tervnek ugyanis elsőként papíron kell elkészülnie.
Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a polcok méretre vágása. Itt érdemes egy kis ráhagyással dolgozni, ugyanis a csiszológéppel majd a polcok ferdeségeit mi adjuk meg és ilyenkor egyszerűbb méretre alakítani a fát.
Ha megvagyunk minden polcelemmel, akkor már csak össze kell illesztenünk azokat. Ehhez szükségünk lesz papírra, ceruzára és a dekopírfűrészre.
Az illesztési helyeken mind a két polcot bevágjuk félig és olyan vastagságban eltávolítjuk a fát amilyen vastag a polcunk. Tehát ha 1.8x25-ös fákkal dolgozunk, akkor 12.5 cm mélységbe ejtjük meg a vágásokat, ami után 1.8 cm széles réseket kell kapnunk a fán. Ha ezekkel is elkészültünk, akkor egy kevés faragasztóval összeillesztjük az elemeket, majd a polcba illesztjük azokat és a biztonság kedvéért az oldalsó elemhez csavarozzuk.

A száradást követően festhetjük vagy lazúrozhatjuk új polcunkat, ami érdekes formájával biztosan sokak figyelmét felkelti majd.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása