Ceruzatartó kockáknak
2018. április 30. írta: ToyaHSW

Ceruzatartó kockáknak

reci8.jpg

Ezúttal egy olyan ötletet szeretnék megosztani veletek, amit különösebb anyagi ráfordítás nélkül is elkészíthettek, ráadásul ideális ajándék a kicsit sokat számítógépező gyereknek vagy barátotoknak.
Első lépésben szükség lesz egy üres konzervdobozra, egy ragasztópisztolyra és egy hulladékba klaviatúrára. Ez utóbbit érdemes lomtalanításon vagy pedig bolhapiacon beszerezni, ízlés szerint fehér vagy fekete színben.

Az első lépésben a billentyűzetről kell lepattintanunk a gombokat. Ha ezzel megvagyunk, akkor érdemes a konzervdobozra rámérnünk a billentyűket egymás mellé, mivel ha üres hely marad ki az nagyon csúnya tud lenni. Ha minden stimmel, akkor jöhet az alkotás fázisa, amikor ragasztópisztoly segítségével felragasszuk a lepattintott gombokat a doboz oldalára.
Ha körbe értünk és minden stimmel, akkor sikerrel jártunk.
Ha sehogy nem adják ki a kerületet a gombok, akkor lehet egy kicsit csalni, de ekkor érdemes előtte lefesteni feketére vagy fehérre (a billentyűk színének megfelelően) a dobozt. Ekkor hagyhatunk némi távolságot a gombok között és így viszonylag szépen befedhetjük a fém felületet.

Ha több billentyűzetünk is van, akkor akár két színből mintákat, monogrammokat is kirakhatunk a dobozra vagy a betűk megfelelő összeillesztésével szavakat is alkothatunk.
Itt már tényleg csak a képzelet szabhat határt nektek...

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása