Papírnehezék és fényképtartó anyák napjára kövekből
2018. május 01. írta: ToyaHSW

Papírnehezék és fényképtartó anyák napjára kövekből

painted-rock-photo-holders_1.jpg

Ha a gyerekkel közösen szeretnétek készíteni anyák napjára valami klassz ajándékot, akkor keresve sem találhatnátok jobb ötletet mint a kövekből elkészíthető levélnehezék vagy fényképtartó.
Az elkészítés ráadásul nem is bonyolult és bevethető a már ismert körömlakkos technika is, amit az ajándék bögréknél már mutattam nektek.

Szükség lesz néhány szép formájú kőre, körömlakkokra, némi drótra, esetleg festékre, ecsetre és decoupage ragasztóra, valamit egy fogóra.
Mivel a papírnehezék és a fényképtartó alapja azonos, így ezzel kezdem az elkészítés menetének bemutatását.
Ki kell választanunk néhány szép formájú követ. Ehhez elég lesétálni egy közeli patak partjára és onnan a szebb darabokat begyűjteni, majd alaposan megtisztítani. Érdemes világosabb köveket választani, amelyek befestése lényegesen egyszerűbb, ha azonban nem sikerül ilyet találnunk akkor sem kell kétségbe esni.
Természetesen a dekorálást bízhatjuk a gyerekre, aki ecsettel is festékkel elvégezheti a munka dandárját, ebben az esetben csak a decoupage ragasztóval kell a végső réteget nekünk felhordani a száradás után.
A körömlakkos megoldásnál érdemes segítenünk a gyereknek és kesztyűt használnunk. Ekkor a vízbe különböző színű körömlakkokat öntünk, majd ezeket a színeket egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük és a követ az elkevert körömlakk réteg közepén a vízbe nyomjuk lassan.
A száradást követően nagyon szép mintát kap a kövünk, amit szintén érdemes decoupage ragasztóval örökössé tennünk.

Ha úgy gondoljátok, hogy a fényképtartó lenne az ideális ajándék, akkor drótot hurkoljátok a kövekre, majd a drót egyik szárát egyenesítsétek ki és készítsetek megfelelő magasságra egy kör alakú menetet formáló véget, amibe majd a fényképeket bele lehet állítani.
Ezzel el is készült az egyedi ajándék, amivel biztosan kellemes meglepetést szerezhettek az édesanyáknak.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása