Óra műanyag kupakokból
2018. július 27. írta: ToyaHSW

Óra műanyag kupakokból

7a175f89bbd00bbab2b62e62ea347f8f.jpg

Faliórát szinte bármiből tudtok készíteni. Ha régi hangulatú a lakásotok, akkor a bakelit lemezes vagy a fából készült változat elkészítésébe érdemes belevágnotok, azonban ha modern hangulatú otthonban laktok érdemes elgondolkodnotok a most bemutatásra kerülő műanyag kupakokból készült változat megvalósításán.
Igazából az elkészítéshez nem is lesz szükség annyira sok mindenre. Kell egy óraszerkezet, amit számtalan boltban megvásárolhattok, néhány műanyag, fém vagy fa pálcika és megfelelő mennyiségű kupak.

Elsőként az óraszerkezetet kell a megfelelő helyre elhelyezni. A megfelelő elrejtéshez egy nagyobb műanyag kupakot érdemes választanotok (általában a táplálékkiegészítők kupakja tökéletes erre a célra).
Ebbe a kupakba kerül be az óra, amihez elsőként a nagy műanyag kupak közepébe egy lyukat kell fúrnotok. Ha ezzel megvagytok, akkor máris rögzíthetitek a szerkezetet a helyén.
A következő lépés a számlap kialakítása lesz. Ehhez a pálcikákat kell használni. A megfelelő helyen fúrjátok meg a nagy kupak oldalát és dugjátok be a pálcikákat rajta, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítsétek azokat.
Ha ezzel megvagytok, akkor lényegében már majdnem el is készült az óra.
Már csak a pálcikák végére kell egy-egy üdítős kupakot rögzíteni. Ehhez szintén a fúrós, ragasztópisztolyos megoldást javaslom. Ha megvagytok, akkor ízlés szerint le is festhetitek valami vidám színnel az órátok számlapját, majd a száradást követően máris mehet a falra.

Modern konyhákat, gyerekszobákat nagyon feldobhat ez a megoldású óra, ami biztos minden hozzátok látogató tetszését elnyeri majd.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása