Egyedi karácsonyfa kartonból
2018. december 16. írta: ToyaHSW

Egyedi karácsonyfa kartonból

sssssssssss.jpg

Közeledik a karácsony, így már lassan itt az ideje a fa állításnak. Persze ha nem akartok valódi fenyőt faragni a talpba, akkor ajánlok nektek egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető karácsonyfát, amit függesztve tudtok 'felállítani'.
Persze néhány dologra szükség lesz az elkészítéséhez. Kell majd vastagabb és keményebb karton (ehhez jó valami TV doboz oldala vagy valami hasonló), egy kevés zöld festékspray, egy tekercs damil, ragasztópisztoly és természetesen az elmaradhatatlan karácsonyfadíszek.

Első lépésben a kartonpapírból kell kivágni a karácsonyfa alkotóelemeit. Ehhez rajzoljatok köröket a papírra. Ehhez használhattok két ceruzát és egy spárgát a pontos körökhöz.
Ezt követően ki kell vágnotok a karikákat. Minél több karikát készítetek, annál szebb lesz a fátok. Ha megvagytok, akkor a következő lépés a karikák zöldre festése lesz. A száradást követően jön a munka java.
Kell a damil, egy hegyes tű és a ragasztópisztoly. A köröket szépen egyesével szúrjátok át 6 helyen a tű segítségével. Igyekezzetek pontosan elosztani a szúrásokat, mert csak így lesz szép a végeredmény.
Ezt követően a damilokat fűzzétek át a furatokon és az egyre csökkenő mérető karikákon. A legnagyobb karika alján ragasztó pisztoly segítségével rögzítsétek a damilokat, amiből hat szálat kell használnotok. Ezt követően az egyre csökkenő méretű karikákat állítsátok be és szintén rögzítsétek azokat a damilhoz a ragasztópisztoly segítségével.
Végeredményként egy kúpot kell kapnotok.
A damilokat felül kössétek rá egy karikára.
Ezt követően már fel lehet függeszteni a fát, amit már csak díszíteni kell. Ehhez bármit használhattok. Természetesen díszeket érdemes a damilokhoz rögzíteni, de a karon körökre is rakhattok ragasztópisztoly segítségével szaloncukrot vagy színes boákat vagy fényeket.

Ha elkészülteket, akkor már csak a végleges helyére kell tennetek a fát, ami egészen biztosan elvarázsol majd mindenkit.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása