Gyantából készített tárgyak
2019. január 08. írta: ToyaHSW

Gyantából készített tárgyak

diy-button-projects-50.jpg

A gyantából gyártott dekorációs tárgyak kiválóan alkalmasak a lakás feldobására, de egy-egy jobban sikerült darabot akár ajándékba is szánhatunk.
Ezúttal néhány ötletet szeretnék adni nektek, amelyekhez a gyantán kívül csak otthon is megtalálható dolgokra lesz szükségetek.

Első és legfontosabb a megfelelő gyanta beszerzése. Ehhez érdemes megfelelő boltokban nézelődni, de akár az interneten is találhattok ideális anyagot a DIY hobbytokhoz.
Én ezt a fajtát ajánlom nektek kipróbálásra, mivel az ára nem veszélyes és ebből a mennyiségből elég sok klassz dolgot össze lehet hozni.
Ezúttal hűtőmágneseket és levélnehezékeket készítünk majd, de természetesen ebben az esetben tényleg csak a képzelet szabhat határt az alkotásnak.

Szükségünk lesz gombokra és használt színes ceruzákra. Az a jó ha sok színt sikerül összekaparnunk mind a ceruzából, mind pedig a gombokból.
A gombokkal nincs feladatunk, egyszerűen rakjátok azokat félre, azonban a ceruzákat apró darabokra kell vágnunk. Ha ez megtörtént, akkor egy kupac színes hatszögletű ceruza darabunk lesz.
Ezt követően érdemes kiválasztani a formát, amit az ízlésetekre bízunk. Ezt követheti maga az alkotási folyamat.

Első lépésben az egyik formába szórjátok bele a gombok egy részét, míg a másikba a ceruzából vágott darabokat. Ezután a két komponensből álló gyantából keverjetek megfelelő mennyiséget, majd öntsétek a formába.
A szilárdulás folyamata alatt egy kevés hő fog termelődni, de erről a leírásban is olvashattok, valamint a megszilárdult anyag valamivel kisebb térfogatú lesz mint az eredeti öntéskor volt - ez utóbbi nekünk kifejezetten előnyös lesz, hiszen könnyebben ki tudjuk majd szedni a formából a kész formánkat.

Ezt követően már csak egy darab mágnest kell a hátára raknunk ha hűtőmágnesnek szánjuk a dekorációnkat, míg levélnehezék esetén már csak el kell helyeznünk a lakás megfelelő sarkában.
Dekorációnak és ajándéknak sem utolsó ez az ötlet.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása