Raklap bútorok - Ágyak
2016. április 06. írta: ToyaHSW

Raklap bútorok - Ágyak

12670345_1712845398957839_8670340200669086233_n.jpg

A raklapból készült bútorok tárháza igazán bőséges. Ezúttal a legegyszerűbben elkészíthető darabokat, az ágyakat szeretném bemutatni nektek.
A legfontosabb dolog az, hogy igyekezzünk jó állapotban lévő raklapokat szerezni. Ez nem lehetetlen feladat, sőt egy kis szerencsével akár ingyen is szert tehettek néhány EUR raklapra.

Első lépésben a méreteket kell meghatároznunk és el kell döntenünk milyen magas ágyat szeretnénk. A szabványos EUR raklap 1200x800x140 mm-es méretekkel rendelkezik.
A tervezésnél érdemes előre gondolkodni. Például, hogy milyen matrac kerül majd az ágyra, szükségünk van-e hátfalra, milyen dekorációt, színeket szeretnénk.

Ha minden összeállt a fejünkben (esetleg papíron, számítógépen) és a raklapok is a rendelkezésünkre állnak, akkor bele is vághatunk a munkába.

Szükségünk lesz csiszológépre, fabeeresztőre (pórustömítőre), lazúrra, esetlegesen facsavarokra, valamint ha festett bútorban gondolkodunk, akkor alapozóra és festékre is, továbbá egy fűrész sem árt majd.
A legfontosabb a raklapok gondos csiszolása. Ne legyenek illúzióink, ez komoly feladat, ami sok munkával, zajjal és porral jár majd (kárpótol bennünket az eredmény :) ) Ha elkészültünk a raklapok csiszolásával, akkor pórustömítővel vagy festés esetén alapozóval kenjük át a raklapokat.
Ezt követően felkerülhet a végleges réteg lazúr vagy festék.

A száradást követően már csak a terveket kell elővenni és összeállítani a bútorunkat. Az elemek rögzítéséhez érdemes facsavarokat használnotok, amit megfelelő méretben bármelyik barkácsboltban beszerezhettek.
Ezt követően már csak a matrac felhelyezése és a dekorálás van hátra és máris egy klassz új bútorral tudtuk feldobni a lakást, nyaralót.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása