Egyedi kapcsolók egy kis otthoni munkával
2016. augusztus 22. írta: ToyaHSW

Egyedi kapcsolók egy kis otthoni munkával

howtocoverswitchplates11.jpg

Egészen biztosan sokatoknál vannak a falon az unalmas fehér kapcsolók és konnektorok. Nem is gondolnátok milyen egyszerű módon varázsolhattok egyedi kapcsolókat ezekből a nélkülözhetetlen (és nem mindig túl fantáziadús kinézettel megáldott) tárgyakból.
Most erre igyekszünk nektek néhány példát mutatni.

-Festékszórós: Ehhez a megoldáshoz két színű festék sprayre, egy kevés vékony maszkolásra is alkalmas ragasztó szalagra van szükség. Első lépésben a mintázat színét hordjuk fel a kapcsolóra. A teljes száradást követően a szalag segítségével nekünk tetsző mintát maszkolunk a felületre.
Ezt követően kerül fel az alapszín a műanyag elemekre. A száradást követően eltávolítjuk a maszkoló szalagot és egy kevés lakkal biztosítjuk munkánk tartósságát.

-Tapétás: Nincs szükségünk másra a munkához mint egy darab tapétára/szalvétát/decoupage papírra és egy kevés decoupage ragasztólakkra. Első lépésben a műanyagot bekenjük a ragasztóval, majd erre felillesztjük a mintás papírt. Igyekezzünk gondosan visszahajtani a műanyag belső oldalára a papírt.
A száradást követően kivágjuk a szükséges nyílásokat egy éles szikével, majd a decoupage ragasztólakkal lekenjük az elkészült és új mintázatot kapott kapcsolónkat vagy konnektorunkat.
A száradást követően visszaszereljük.

-Képregényes: Ezt leginkább gyerekszobába érdemes használni. Vásároljunk egy képregény újságot (vagy áldozzunk fel a már meglévő darabot), amiben a gyerek kedvenc hőse is szerepel. Ezt követően egy-egy lap felhasználásával a tapétás megoldáshoz hasonlóan könnyen egyedi darabot varázsolhatunk az unalmas kapcsolóból. A siker garantált lesz.

-Körömlakkos: Alkalmaztuk ezt a technikát már poharaknál és bögréknél, de miért ne használhatnánk kapcsolóknál is ezt a megoldást.
Egy edénybe töltsünk hideg vizet, majd ebbe különböző színű körömlakkokat. Egy fogpiszkáló segítségével keverjük össze a színeket és már csak be kell mártanunk a gondosan zsírtalanított műanyagokat a vízbe. Papírtörlőre helyezve szárítsuk meg és el is készült a felújított/ízlésünkre szabott darab.

Természetesen számos egyedi ötlet van még (pl. mintás ragasztószalagos keretezés/csíkozás, stb.), a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása