Polc akusztikus gitárból
2017. augusztus 12. írta: ToyaHSW

Polc akusztikus gitárból

e9f35351a9850d399792ce52db1e6b8d--folk-indoor.jpg

Ezúttal egy igazán különleges tároló elkészítését javaslom az oldal látogatói számára. A gitár formájú polc hangulatos, egyedi és kiváló feldob bármilyen fiatalos otthont vagy szobát.
Szerencsére különösebben sok anyagra és szerszámra sincs szükség az elkészítéséhez, így bátran belevághattok egy hobby maró, egy faragasztó és néhány darab vékony deszka segítségével.

Persze az elkészítéshez nélkülözhetetlen egy akusztikus gitár is. Ezért érdemes szétnézni az aukciós oldalakon, ahol 3000 Ft körüli áron már beszerezhetőek a hibás, sérült hangszerek - mivel polcot készítünk, így ezek is tökéletesen megfelelnek a célnak.
Ha sikerült beszereznünk a gitárt, akkor bele is vághatunk a munkába. Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy melyik oldalát távolítsuk el a gitárunk testének.
Ha ez a döntés megszületett, akkor egy hobby maró  segítségével vágjuk ki a nyílást, majd csiszolópapír segítségével tegyük egyenletessé a felületet.
A következő lépés a polcok behelyezése. Érdemes előre megtervezni, hogy mennyi polcot is szeretnénk, majd ezek helyét meghatározni és pontosan lemérni. Vékony deszkából vágjuk ki a polcok anyagát, majd faragasztó segítségével rögzítsük azokat.
Ízlés szerint a tároló részt lakkozhatjátok vagy lazúrozhatjátok is.

A száradást követően máris elkészült a polcunk, amit a gitár fejénél tudunk rögzíteni. Kiválóan alkalmas apró kincsek, emlékek vagy fotók tárolására és még a szobát is feldobja.
Ha úgy gondoljátok apró lámpákat is helyezhettek a gitár belső oldalára, ezzel kialakítva a hangulatos megvilágítást.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása