Bortartó Kallaxból - IKEA Hack
2023. szeptember 03. írta: ToyaHSW

Bortartó Kallaxból - IKEA Hack

12-wine-rack.jpeg

Ahogy már említettem az IKEA Hackeknek komoly története van és sokan előszeretettel alakítják át a vásárolt bútorokat, amelyek így egyediek és különlegesek lesznek.
Persze a külső átalakításán kívül lehetőség nyílik arra is, hogy egy-egy bútordarab olyan funkciókat kapjon amelyekre a gyártó sem gondolt. Ma így fogjuk átalakítani a Kallax polcot, ami így bortartóként funkcionálhat egy modernebb pincében vagy lakásban.

A bortartóhoz a Kallax 4-es változatát ajánlom, amit itt tudtok megvásárolni. Az IKEA áruházon kívül is forgalmaznak hasonló polcokat, így ha kedvezőbb áron találtok hasonló minőséget, akkor nyugodtan választhatjátok azt is a Kallax helyett, hiszen az átalakítás hasonlóan történik.
Az italtartó elkészítéséhez szükség lesz bútorlapokra, amelyek 25-30 cm közötti szélességgel rendelkeznek és a hosszuk 33.5 cm. Ez azért fontos, mert a Kallax belső méretei ezek és így nem fog hézag maradni az elkészítés során.
A lapokat megfelelő méretűre vágjuk, majd ezt követően egymáshoz rögzítjük. Ehhez a fatiplis rögzítés az ideális, mivel akkor nem csúfítjuk el a polcunkat.
Miután elkészültek a belső tárolók a képen látható módon, akkor azokat egyszerűen betoljuk a megfelelő rekeszbe. Ezeket a belső tárolókat is érdemes az előbb említett módon rögzíteni az elmozdulás ellen.
Miután mindennel készen vagyunk, már használatba is vehetjük az új italtartó polcrendszerünket.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása