Egyedi éjjeli lámpa faágakból
2017. július 31. írta: ToyaHSW

Egyedi éjjeli lámpa faágakból

zszsepuhlre.jpg

Ismét egy viszonylag olcsón előállítható, de rendkívül hangulatos lakberendezési tárgy elkészítésére szeretnénk biztatni benneteket. Ezúttal néhány apróbb ágacskából készítünk otthon éjjeli lámpát, ami teljesen egyedi és különleges lesz, sőt akár még ajándéknak sem utolsó.
Az elkészítéshez szükségünk lesz faágakra, egy lufira, folpackra, festékre és használtan beszerzett éjjeli lámpára (mondjuk ilyenre).

Első lépésben felfújjuk a lufinkat, amit a megfelelő méret elérését követően gondosan betekerünk folpackkal. A folpack azért szükséges, mivel az általunk használt ragasztó beleragadna a lufiba, amit a munka végén már nem tudnánk eltávolítani olyan egyszerűen.
Amint ezzel elkészültünk a faágakból egyforma hosszúságú darabokat vágunk egy metszőolló segítségével, amelyeket aztán egymáshoz ragasztunk a lufinkat használva formának.
Érdemes ügyelni rá, hogy egy részt hagyjunk ki, mivel majd a lámpánkat valahogy be is kell raknunk a faágakból készített búránk alá. Amikor kellő mennyiségű faágat felragasztottunk és kellően stabilan tart már a ragasztás, akkor a lufinkat leengedjük és a kivesszük a folpackkal együtt.

Ezzel lényegében el is készült az egyedi lámpabúránk, amit természetesen érdemes festeni vagy legalább lakkozni.
A száradást követően a megvásárolt lámpánkon már csak le kell cserélnünk a búrát a saját készítésűre és el is készültünk az éjjeli lámpánkkal.

Egyedi, különleges, dekorációnak és ajándéknak sem utolsó.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása