Gyerekkonyha kartondobozokból
2016. március 29. írta: ToyaHSW

Gyerekkonyha kartondobozokból


11998958_1144932388860152_1902957759152716844_n.jpg

Egy kis kreativitással nagyszerű és tartós játékot készíthettek a család apró hölgytagjai számára. Minden lány álma (állítólag :D ) a konyha és szívesen sütnek, főznek az apróságok.
Ha ehhez egy játékkonyhát is készítünk nekik, akkor a sütés és főzés tényleg öröm lesz a számukra.

Nem lesz másra szükségünk a DIY munkához, mint néhány üres dobozra, egy kis celofánra, nélkülözhető edények (ha esetleg még nem szereltük fel saját készlettel az apróságot), néhány filctollra és egy kis festéksprayre. A DIY játékkonyhánk feltűnően hasonlít majd egy eredeti konyhára.

Első lépésben érdemes az üres banános, TV-s és egyéb dobozokat a számunkra megfelelő, tetsző alakban elhelyeznünk.

Ezt követően ki kell találnunk, mi az, aminek helyet kell kapni a konyhánkban. Sütő, mosogató, szekrények és természetesen konyhapult mindenképpen kell, de polcokat, sőt dekorációkat is tervezhetünk.

Ki kell alakítanunk a sütő ajtaját (és azon az "ablakot"), a mosogató helyét és természetesen minden apró bútorunkat nyithatóvá kell tenni.

Ezt a lépést a festés követi, amikor a "konyhánk" elnyeri a végleges színét, kinézetét. Igyekezzünk gyerekfejjel gondolkodni és ennek megfelelő színt választani. Ha nem meglepetés lesz, remek móka lehet a közös munka is!
A sütőre belülről felragasztjuk a celofánt, ami az üveget helyettesíti, a mosogatót pedig a helyére "szereljük".

Már csak dekorálás van hátra: tűzhelylapok, a mikrohullámú sütő, a csempe és a konyhaszekrény és igény szerint, amit szeretnénk. Színes ötleteket láthattok a lenti galériában. Klassz "csempéket" vághatunk ki színes csomagolópapírokból, de a reklámújságok is jó szolgálatot tehetnek. A tűzhely kialakításához használhatunk rossz CD/DVD lemezeket, a tűzhely gombjainak műanyag kupakokat és végre hasznossá válnak a kiselejtezés előtt álló konyhai eszközök is (persze a gyerekek számára is biztonságos fajtából).  

Ezt követően nincs más dolgunk, mint a gyermek által készített finomságokat "megkóstolni".

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

süti beállítások módosítása